Steun Sabzian!

Beste lezers,

Bijna tien geleden hielden we de het online filmtijdschrift Sabzian.be boven de doopvont. Als groep jonge filmmakers vonden we een nieuw platform voor filmkritiek, meertalig maar met een focus op Nederlandstalige teksten, met aandacht voor de praktijk van het filmmaken, die een wezenlijke dialoog aangaat met de filmgeschiedenis, absoluut noodzakelijk. Vandaag is Sabzian uitgegroeid tot een uitzonderlijke verzameling teksten, die gemeen hebben dat ze cinema in de eerste plaats als een kunstvorm en niet als louter entertainment behandelen. Sabzian publiceert teksten, interviews, Issues, Collections, vertaalt teksten, bouwt aan een databank van Film Pages, stelt een Agenda samen, publiceert nieuwsberichten, organiseert evenementen en filmvertoningen, geeft publicaties uit,…

Met uitzondering van de gedrukte publicaties zijn alle teksten en informatie gratis toegankelijk. Sinds de oprichting is de website en de werking van Sabzian aanzienlijk uitgebreid. Hoewel Sabzian gesubsidieerd wordt, volstaat de huidige financiering niet om de groei te ondersteunen. Het platform steunt op het werk van een groep vrijwilligers, hoofdzakelijk filmmakers die veel tijd steken in de ontwikkeling en het onderhoud van de website en de inhoud ervan.

Vandaar deze oproep om de werking van Sabzian te financieel te ondersteunen. Elke bijdrage kan ons helpen om onze kwaliteitsnormen te handhaven en ons de middelen te geven om het werk van onze vrijwilligers te vergoeden. Het bestaan van een gratis toegankelijk platform voor kwalitatieve filmkritiek zorgt er mee voor dat een levendige filmcultuur zich in de breedte kan ontwikkelen.

Op deze pagina is een overzicht te vinden met de verschillende opties om onze werking te ondersteunen. Steun Sabzian met een eenmalige vrije bijdrage of steun Sabzian meer structureel en word Supporter of Patron via een jaarlijkse bijdrage.

Alvast bedankt voor uw steun!

Vele groeten, Sabzian

Zire darakhatan zeyton [Through the Olive Trees] (Abbas Kiarostami, 1994)

Zire darakhatan zeyton [Through the Olive Trees] (Abbas Kiarostami, 1994)

Zire darakhatan zeyton [Through the Olive Trees] (Abbas Kiarostami, 1994)

NEWS
13.11.2023
NL EN
Sabzian's seasonal roundup of recently published and forthcoming film publications.
Each month, Sabzian lists upcoming Belgian premieres, releases and festivals.